Followers

Saturday, December 24, 2011

Now you can earn rewards by sharing through Facebook & Twitter with #ChurpChurp! How cool is that?

Now you can earn rewards by sharing through Facebook & Twitter with #ChurpChurp! How cool is that?

hadiah untuk si bertuah! =)


assalamualaikum...
dah lame tak update nie
bz nye dah tahun 3 byk keje sgt
huhuu
pastu bz nk uruskan kedai, haha
kedai on9 je pon
=p
alhamdulillah ok je setakat nie.. 
teruja sangat dapat jual2.
salah satu dalam list yang nak buat dalam hidup dah tercapai
=D

nak wat promosi sket la
kan baru bukak kedai
jom tengok page nie
|
|
|
|
|
|
V



dan saya nak bagi free baju-baju MUSLIMAH kat korang!
best x??
best kan!!
yang laki boleh bagi kat your mom. sweet kan??
hehehehehe
biasa nya harga RM48
tapi kali nie korang boleh dapat FREE!!
wahhh!!
korang boleh pilih baju dari Blouse Eksklusif (All RM48) sahaja 

tapi ada syarat
simple je syarat die
tgh makan megi tomyam pon boleh buat
ahaks!

1- sila like page Yuri Shoppe

2- pastu sila la promote page nie kat blog @ facebook @ twitter @ pape jer

3- comment kat entry nie link blog @ facebook @ twitter @ pape jer yang anda promote kan tu... supaya saya boleh tgk   =)

4- ye yang last skali...hehehe.. "Blouse @ dress @ skirt yang ada kat Yuri Shoppe........"  x lebih 20 patah perkataan!

oh ye jgn lupe bagi email skali untuk saya inform klu anda adalah pemenagnye.
saya pilih secara random =)
mungkin kamu sangat bertuah!

tarikh tutup contest 30 JANUARY 2012!!












Thursday, November 17, 2011

kecil-kecil yang indah

assalamualaikum
letih hari nie keje banyak
dugaan.. 

mahu tido! klu tido nt tak siap
uuuuuuu

bestnye klu takde keje
macam zaman kecil-kecil dulu
tak fikir ape-ape
fikir seronok je
kan...kan...

bangun pagi fikir nak main je, nanti mula la g jerit kat tingkat umah kawan-kawan ajak main sorok2, masak2, polis entri, perang2 (awal2 dah kalah), galah panjang, baling selipar (merah kot badan kene baling!), batu seremban(juara! haha), nenek kebayan, kejar2 (ok slalu menagis!), main getah, masuk utan, panjat pokok jambu..pokok ceri... macam-macam lagi la.
hehehe
seronoookkk~~

bile dah tadika tak boleh main pagi-pagi dah
pas makan tengah hari tros hilang
hehe
biase la geng2 baru balik jugak

dah sek rendah pas balik sek agama baru g main. hehe.
sampai maghrib tak balik lagi memang kene la ngan mak. hik!
lagi-lagi kalau main hujan, siap r rotan pastu
hahahaha

malam g mengaji paling takut skali sebab takut kene rotan. hehe. klu salah bace kang kene rotan. bile nk balik rumah lagi la takut sebab da malam sangat.
last2 salah sorang family tokguru wajib akan hantar balik. =.="

kecil-kecil memang indah
tak perlu fikir segala masalah
yang tahu berseronok jer
best!
kan...kan...
hehehe

bile dengar lagu hujan (muda) aishh.. pastinye teringat waktu kecil!!
jom tengok gambar.
=)
paling mengade! hehe. sbb abg2 and akk2 dah besar . =D

anak abah ^.^

berangn ngan jubah konvo abang. =)

nak g kedai naik basikal. ceceh pakai tudung siap.

abah mcm A.Galak! haha. mak pulak cantik je. =))

rambut macam DORA! haha. kasut akak cantik kan? nk kasut macam nie!!

p/s : waktu kecil sangat tak suke makan nasi dan hari-hari akan makan keju. tak tau la apa masalah nye. sampai mak abah pon pening. hahahaha. maaf..maaf...

Wednesday, October 26, 2011

Wordless Wednesday


='(

Sunday, October 23, 2011

suka ria!

assalamualaikum
haha.. ari nie bershoooppiinnggg!!
tak dirancang
tetibe tros kuar

makanya terhasil lah pic2 pelik
dan tah pape

malangnye!! 
muke saye ade JERAWAT yang tumbuh bagai cendawan selepas hujan
so?
nak edit macam hypocrite sangat la kan.
haha
ada sape2 tahu macam mana nak hilangkan incik jerawat nie?
tumbuh secara tiba-tiba and sgt banyak!
stressss!
saya nak muke yang dulu!!!

saye si driver!

si baek saya Fathin Idros

si comel saya Mira SyahirahMas Pinky

Mira Syahirah Fathin Idros Mas Pinky

nk shooping kn. biase la...


lipstik cantik! tp x mampu nk beli. 
mahal2. 2 color je dah 12 hengget!

Mira Syahirah kata die mcm gengster! haha


awak tu! x comel la!! 

alala.. ^-^

saya suke beg nie!!! sgt2 suke

muke kesian. konon orang nak beli la tu~~

pencil box tu. comel. tp mahal. 22 hengget.

Mira Syahirah 

Fathin Idros kene buli~ ahaks

penat kot. so nak balik~

balik.

till then
salam people!

p/s : klu ade petua nak hilangkan jerawat sila-sila la bagitau. tak penah jadi macam nie. ='(




Wednesday, October 19, 2011

sedangkan LISA SURIHANI pon....

assalamualikum
letihnye...... ade quiz je memanjang. test lg.
mlm td x tido. pas kol 7 pagi baru tido and kol 9.30 bgn sbb nk g class.
=.='

td time g class ternampak puak2 nie.
puak2 yg suke ambil tahu hal org.
selagi tak approve, org laen pulak dalam puak2 nie yang add
bile dah approve 
biase la
mengata, mengumpat, menghina.
haha
manusia, masing-masing ade citarasa.
mungkin dalam pandangan mereka, org2 dalam puak mereka je yg perfect
=)
saya bukan orang pertama yang jadi mangsa


dari jauh puak2 nie dah pandang jer~~
hati dah tak sedap. apa la nasib kali nie
apa pulak la yang dorg nk cakap
ermm
klu dah dari jauh sampai la dah selisih tepi bahu
asyik pandang awk je and tetibe mereka cakap
"ermm tak la cantik mane!!"
haha
agak-agak kat siapa la yang mereka tujukan?
mak cik kat cafe?
mak cik cleaner kat toilet?
makcik guard?
.....................................
tak cakap pon dah tau kan sapa kan?
hahahaha

setiap manusia ada kelebihan dan kekurangan
ciptaan tuhan tu dah cukup sempurna
ada sebab dan maksud nya dalam setiap ciptaan tuhan
manusia hanya perlu bersyukur
=)

mungkin si A tak cantik tapi die sangat pandai
mungkin si B cantik tapi die tak pandai
mungkin si C cantik dan pandai
ada orang kaya dan ada orang miskin
lihat.. semuanya saling melengkapi
ciptaan tuhan itu sempurna kan?
=D

mungkin itu pandangan mereka untuk menilai seseorang
setiap orang ada citarasa sendiri
mungkin itulah yang nampak di mata mereka
sedangkan LISA SURIHANI pon ade je orang cakap
"cantik ker? biasa je la kot"
haha
ni kan seorang budak hingusan yang bertudung bawal, selempang ke bahu, beg galas, baju warna lusuh, muke tumbuh jerawat.
senang kata tak mengikut fesyen sekarang.
memang kene habis-habisan la kan.
(^^,)



tiada manusia biasa yang sempurna
till then
salam people



Monday, October 17, 2011

si comel dan cantik =')

assalamualaikum
petang yang mengantok
tido agak lame sbb lth tah kenapa.
bgn2 tros pening.
haha

waktu tidur mmpi macam-macam
mimpi yang perlu saya menjawab sesuatu yang saya pasti
tapi saya sendiri yang takut nk jawab
hehe..apakah ini?
soalan dari kanak-kanak perempuan yang kecil dan belum kenal erti hidup
die sangat comel, cantik dan bila berbicara bak anak kecil yang bermanja dengan ibu
wahh rasa mcm saya da ada anak.! =)) 

waktu dalam mimpi tu saya berada dalam golongan-golongan yang selalu meninggalkan sembahyang
dalam mimpi itu saya berada di kalangan "mereka"
tak perlu saya mengaibkan sesiapa.
tapi terus terang saya kata bila kamu berada dalam golongan "mereka" 
mmg susah kamu nak sembahyang
berdasarkan pengalaman saya
terpaksa curi masa
menahan wuduk
tapi ahlamdulillah
saya masih kuat

kanak-kanak kecil tah dari mana datangnya
muncul di tepi saya
rambut nya ikal sambil dilepaskan
memakai cekak
gown biru
sambil melentuk tubuh di sisi saya
=')
terasa perasaan seorg ibu 

die bertanya
 " kenapa mereka tidak sembahyang?
kenapa kamu sembahyang?
apa kebaikan sembahyang?
kenapa perlu sembahyang? "
terlihat matanya yang sangat cantik dan berkaca
seperti dapat melihat terus ke dalam anak mata tanpa ada penapisan.

sewaktu anak kecil ini bertanya
"meraka" ini terus memandang saya dengan marah
saya tidak pedulikan "mereka"
lantas saya menjawab kepada anak kecil itu.

walaupon saya tahu semua jawapan nya
tapi tah kenapa saya berasa takut
takut yang amat sangat
rasa seperti jika saya salah menjawab
kelak kanak-kanak itu akan dewasa dengan jawapan saya
jawapan yang belum cukup kuat untuk mendidik
dan mungkin di salah ertikan

tah kenapa tangan saya terus memegang dagu anak itu
pegang dengan lembut dan senyuman
"saya sembahyang kerana Allah,
kerana tuntutan agama,
sembahyang dpt tenangkan hati saya tika saya sedih, tika kecewa,
bila berdoa rasanya seperti saya berkata-kata dengan tuhan"
itu yang keluar dari mulut saya tanpa saya susun setiap perkataannya.

lalu kanak-kanak itu pergi
berlalu tanpa kata
yang pasti
hanya senyuman dan lambaian

terjaga pukul 5 petang
sangat pening kepala
dari pukul 3 tertido
teringat mimpi tadi tros g solat asar
terasa meremang

Ya Allah,
jika benar ini petunjuk kepada ku supaya aku tidak lalai jika berada dalam golongan "mereka" ini
biar lah petunjuk ini berterusan
aku tidak cukup bagus dan berilmu utk menegur "mereka" ini
walaupon  "mereka" ini mungkin terdiri dari kawan2 ku,
mungkin juga mereka lebih tua dari ku,
berilah petunjuk juga kepada mereka.

nur farzana aina





Thursday, October 6, 2011

SHAWL MURAH & CANTIK !!! =D

assalamualaikum
malam yang indah!
haha

nk tgk shawl x??
jom tgk
sedap tau pki
best sgtt~~
rugi x beli
MURAH-MURAH

mmg selese tau, saye ade due! hehe
selese utk pki g jln2, class, dating!
hoho


I
I
I
I
V


credit to
bakk angg!

till then
salam people~

Tuesday, September 27, 2011

muda dan hebat!

assalamualikum.
kali nk cite tentang muda dan hebat!
hehe
actually my friend 
yg mude.. ermm.. ye la kot.. mude setahun
and saye x ta tue sgt kn!
=)

budak nie... budak?? x la budak sgt.
sgt hebat dlm photography!
hehe
klu nk bandingkan antara kwn2 yg sebaye
die plg best kot!
hehehe

x caye tgk la sendiri
Here "
best kn?? sume cntik pic2 die!!
insyaallah boleh g jauh
aminnn

till then
nite people!
=D


Friday, September 23, 2011

haha!

assalamualaikum!
hari nie balik ke kl. naik bus. dan rase pelik!
sbb da lame x naik bus kot.
haha
cuti kan lame =p
pastu lapa laen mcm and g la bli kat perhentian :
pau ayam kari, pau kaya, jambu, keropok, air twister blackcurrant.
mkn berterusan tanpa henti sampi la sume mknn nie habis.
saye prasan mata-mata org kiri kanan tgk pelik
tp peduli ape. lapa~~ makanya harus lah mkn!
=D

sangat bnasib baek sbb ade uncle nie nk turun kat area2 taman melewar so dekat sket ng umh saye kat LRT.
dan tros je follow die. sgt malas nk tron kat pekeliling sbb nk kene patah balik ke rumah
apatah lg tron kat pudu. sgt mls ok!

then call en abah soh ambil kat tepi jln tu and pakse en abah drive laju2.
sbbnye ttbe tkt plk sorg2 gadis tggu di tepi jln kn. haha
and beberapa lori, kereta, moto dok hon2 kan.
so rse mcm seram sejuk.
dorg nmpk pape kat blakang saye ker??
hantu??
tah..

ternmpak masjid so rse slamt
makanya tros g kat situ kononnye blh la tggu en abah
then rse nk g toilet. time cr toilet kat blakang
tnmpk pulak org tgh wat rawatan buang makhluk halus nie.
aishh. seram sejuk plk dah la nk g toilet.
tgk skali imbas je pastu sambil jalan dok pk nk g toilet ke x nk ke x nk ke x
last2 sampai dpn toilet.

ok slamber jer la kn. nk tkt ape nye. kite x kaco die and die x kaco kite.
baru nk langkah kaki msk ttbe jer
"dikk... bukak kasut ye msk toilet"
aishh. mmg rse gugur lah jantung kn. x rse darah lnsung dlm badan.
hahaha
wat scary je la pakcik nie!
"ohh maaf..baek pakcik"
=)

terbukti mmg penakut.

till then
mmuuaahh!


Friday, September 9, 2011

BELI N BELAH selepas raya

assalamualaikum...
sudah lame tak update blog~~ bukan sebab bz tapi malas.
hehehe.
lagi beberape hari je dah nk msk ump
lagi la malas! haha

kali nie tekad! tak mahu bawa barang2 yg sangat byk mcm nak pindah rumah. padahal bilik ostel tu kecik jerr~
 penat oo nk angkat.. serikk~~ 
mahu bwa yg penting aje
haha..ye ker??
tapi semalam baru je g masjid jamek n shoppg
so?? haruskah tak bawa brg2 shoppg nie blik ostel?
hahahaha


sbb lame sgt teman acu die shoppg sampi iqbal tertido.

hehe

last2 call abah soh ambil kat LRT sbb tak larat nk dukung iqbal!! hoho

balik umh dapat kad raye dr kawan lame..
hehehe
seronok!! kad yg simple tapi comel! 
dah bertahun2 tak dapat kad raye sejak2 zaman
friendster, myspace.. facebook!

kan kan... comel kan... ^O^

cik nabila nie mmg la sangat kreatif ok! 

esk mahu ke JJ wangse maju pula~~ hehehe
ape lagi shoppg untuk terakhir kali.
mungkin ada lagi barang yang lupa beli
haha

pompan biasa lah shopping tu.


Friday, July 29, 2011

sepetang bersama HARIS IQBAL!

assalamualaikum~~

semalam bosan2 main2 n jerit2 ng iqbal!
hahaha

acu yg lebih2 jerit lebih. haha
biase la acu kn kecik lg!

jom tgk iqbal yg comel nie! mcm cine~~ ikut acu die kot! hahaha


video

video

Tuesday, July 12, 2011

"mencari".. apakah??

assalamualaikum..
hari yg sgt letih
sgt panas
asyik minum air je dr td
tssk! T.T
muke pon dah makin terbakar!
dan paling x suke adalah dah selesema!
tekak dah sakit2
haruskah pergi klinik? hmm dok bilik je pon ok kn?

hari nie pergi "mencari" sesuatu
kenape suke mencari tak "dicari" ?
sbb bile mencari lebih banyak yang kita tahu, belajar, jd pengajaran etc
daripada sembunyi sbb takut dicari
mungkin ada yang tidak faham ape yang saya cakap nie
tapi nie la ayat terbaek yang boleh saya sampaikan
haha

ok2 macam nie.. ahaks! =)
hmm.. bile saya terdengar tentang sesuatu
mesti terase nk tahu betul atau tak
ye la kadang2 manusia suka menipu, pura2, berdrama etc
utk kepentingan masing2
haha
so saye suke bertanye itu ini sampai la saya dapat jawapan yg sebenarnya
bukan nk ckp saye nie terlalu fikirkn sangat pasal sesuatu
daripada rasa mcm mistik, tertipu, ditipu baek try cari jawapan
kan?? x salah kan?? =)

kadang2 org selalu menggunakan nama org2 besar (maksud di sini org yg lebih berpengaruh) untuk memanipulasikan org bawahan demi kepentingan diri sendiri
hahaha.. org2 besar nie pon tak tahu nama mereka digunakan
aisshh.. haruskah begitu?

kalau ada masalah peribadi berbincanglah
mungkin ade yang dapat menolong @ kasihan dan memberi ape yang kita pinta
jgn memaksa org laen untuk membuat itu ini sbb masalah peribadi sendiri
hehe.. sangat tidak sopan! =D

itu je kot yg nk share
harap2 ini juga menjadi pengajaran utk saye
dan kalian juge
sekian salam sayang.. =*

Monday, July 11, 2011

selimut hati

sangat sedih
terlalu sedih
sedih x terkire
sedih!
siape yg sudi nk selimutkan hati nie
xmahu hati sedih lagi

kenape aku??
mmg aku ke yg slalu mcm nie
ape sume nie?
asyik2 aku!

hhmm
dah la
hidup kene teruskan
biar la ape terjadi
ade hikmah

mungkin aku x cukup baek
ahh..bukan mungkin
memang x cukup lg
banyak lg kene blaja
insyaallah





Thursday, June 30, 2011

picnic ^^

assalamualaikum..
semoga korg sume dalam keadaan sihat slalu
oh ye.. kesempatan nie nk minta tlg korg doakan yg terbaek n semoga kwn saye sihat n dipanjangkan umur
beliau skang tgh wat rawatan susulan ade kat ospital lg
harap2 result kesihat die ok
aminn..
semoga Allah membalas budi korg sume ^^

kali nie sbnrnye nk share ng korg pasal picnic
hmm cite nie dah lame dah tp bru nk share
cite time mude2 dulu baru msk UMP and 1st year 1st sem
ahaks...lame kan skang baru nk cite..
knpe???......knpe baru teringat nk cite!!!
sbb br terjumpa balik pic2 lame time g picnic ng dak2 class dulu
ohh..sgt2 terharu n teringat cite2 lame~~
sob3
klu la sume nie blh di ulang semula and boleh g blik kat time tu...
seronok!! mmg x nk blik la.....
ahahhaa..

dekat je kat BEKELAH, Pahang
;)

nie mase mule2 sampai

si jejake tros je m'gayakan spec masing2 and rase diri sangat encem. ahaks! ;)

si gadis juge sempat pose lepas tron kete. ;)

oh nie mmg saje letak pic senget. maaf la ^^ sakit leher kn?? ahaa~~
and ape motif saye di situ.

ini juge pic senget. ala malas la nk rotate!! =.='
jalan masuk yg agak bahaye and ada rakan2 yg jatuh. +.+

haha. terase mcm comel bile pakai spec fathin! ^o^

mandi!!! yeayy~~

fifa and fathin

pic ramai2. best wooo~~ and korang perasan 1 benda x? ade pic h**n*u kat dalam nie.
hint : di celah2 orang die duduk.. OMG!!

view yg sangat cantik~~ (mama, fifa, apih, azreena)

yeaahh! nie la model ump~~ abg paan.. ^O^

si comel azreena

si cantik mimie and si comel azreena

oppss.. kantoi! maaf jai~~ ;p

makang!! si cantik mimie yg masak~~ yummy! ^^


tu je la kali nie
harap dapat la g jalan2 lagi ngan dak2 class pasnie
=p

ada banyak lagi pic kat sini tapi terpaksa ditapis sebab ada pelbagai aksi yang...
OMG!! x sesuai untuk kanak2 and orang dewasa
ahaks!

Tuesday, June 28, 2011

juvana! aishh...

assalamualaikum~~
xde pe nk cite saje je nk konsi2 psl cite juvana tu..
best kn?? lg2 hero yg sgt encem n buat sume pompan rs nk melekat je dpn tb
ahaks!! ^^


so smlm time mkn kat cafe cari meje dpn skali supaye blh tgk ng jelas hero yg sgt encem nie
wlpon kepale terpakse mendongak n sakit2 leher sanggup lakukan

jom tgk aksi2 mereka yg diluar jangkaan~~

Fathin Idros yg hampir2 meniru aksi si KEDAH nk mengelupur kat lantai tp bjaye mendapat nasihat dr cik ct.

Shima Shema sgt saspen bile tgk botak nk pukul org!!! saba shiema!!!

Fathin Idros malu2 kucing bile tgk hero yg sangat encem n rs mcm hero tu tgk die sorg jer~~ ekkk!!

Shima Shema beli air sgt byk supaye x tercekik tgk juvana nie.. biase la byk aksi2 ganas kn..


tu je la entry kali nie..
n mlm nie seperti biase
jumpe kat cafe tgk cite
~ANA LULU~
ngee ^^